Je huid wassen met een natuurlijke blok zeep, waarom zou je voor deze ouderwetse optie kiezen?

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 14:10

Een ouderwets blok zeep is even wat anders dan een plastic fles met douchegel, het is even wennen. Het enige nadeel aan een blok zeep is dat je een zeepbakje nodig bent die af en toe even afgewassen moet worden maar verder heeft het alleen maar voordelen zowel voor je huid als voor het milieu. En het milieu daar zullen we toch met z’n allen wat beter voor moeten zorgen.

Waarom is natuurlijke zeep goed voor je huid?

Natuurlijke zeep werkt hydraterend en bevat geen chemicaliën waardoor de huid minder snel geïrriteerd raakt. Daarnaast is de zeep volledig biologisch afbreekbaar en dus goed voor het milieu en op de langere termijn is het nog goedkoper ook want je kan veel  langer met een blok doen dan met een fles.

Waar wordt een blok zeep eigenlijk van gemaakt?

Zeep is een combinatie van verschillende vetten, oliën en loog. Loog ook wel natrium hydroxide genoemd is een natuurlijk middel en is biologisch afbreekbaar. Loog is heel sterk basisch oftewel een bijtend middel waar je voorzichtig mee om moet gaan en ondanks het feit dat het een natuurlijk product is geeft het zodra je het bij water voegt een chemische reactie. De loog wordt gebruikt om de vetten en oliën te verzepen anders zou je zeep altijd vettig blijven.

Wat zijn de voordelen van een blok zeep?

Alle voordelen zijn eigenlijk al een beetje genoemd in deze blog, ten eerste is het veel beter voor ons milieu en daarnaast is het ook nog eens beter voor onze huid en al lijkt dit niet zo het is toch echt goedkoper.

Is een blok zeep wel zo milieuvriendelijk?

Ja een blok zeep is echt veel milieuvriendelijker dan reguliere douchegels of bv een doucheschuim, want er worden geen chemicaliën en microplastics aan toegevoegd waardoor het volledig afbreekbaar is en daarnaast is het maakproces veel duurzamer. Bijkomend voordeel van een blok zeep is de verpakking, vaak zit deze in een kartonnen doosje of een papieren wikkel en niet in een plastic.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.