Wat zit er in een fles shampoo: waar ben ik achter gekomen

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 17:38

Iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met mijn bedrijf Loes Pure Nature, en mijn drijfveer was eigenlijk iets doen voor het milieu. Ik ben mij ooit eens gaan verdiepen in shampoo en douchegel want wat is dat precies voor spul, we gebruiken het dagelijks en het enige wat we weten is dat we er schoon van worden. Maar na het uitzoeken kwam ik erachter dat een flesje shampoo boordevol zit met o.a. microplastics, allerlei chemische stofjes en agressief schoonmaakmiddel zit alles eigenlijk om het flink te laten schuimen en lekker te laten ruiken en dat is voor een douchegel niet anders.

Slechte stoffen in shampoo

Ik ben van mening dat al neemt onze huid wat van deze slechte stoffen op dat we daar als mens best tegen kunnen en het is ook maar zo minimaal, maar het nare ervan is dat de meeste zooi door het doucheputje verdwijnt het riool in en in Nederland kan het water best goed gezuiverd worden maar helaas blijven er resten microplastics achter in het water en niet alleen microplastics maar ook bv. medicijnresten. En daar ben ik toch wel erg van geschrokken aangezien ik ontzettend veel water drink op een dag en met de wetenschap dat ik daardoor veel binnenkrijg wat niet zo gezond is. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een alternatief.

Shampoo bar

Die heb ik gelukkig gevonden in vaste vorm. Ik was mijn haar nu met een shampoo bar en voor na het wassen gebruik ik een conditioner bar, is ook echt aan te raden want anders gaat het haar erg stug aanvoelen. En voor mijn lichaam was ik mij met een heerlijke natuurlijke zeep, dus bij ons thuis komt er geen rotzooi meer door het doucheputje. In principe is alles wat je in de badkamer gebruikt op natuurlijke basis te koop van scheerschuim tot deodorant. Ook op het aanrecht staat hier heerlijke handzeep van Seepje, een mooi product, het ruikt lekker en met alleen natuurlijke grondstoffen.

Ook geïnteresseerd in natuurlijke verzorgingsproducten ? Bekijk nu alle natuurlijke verzorgingsproducten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.